Smuk som et stjerneskud

I midten af august er der en årligt tilbagevendende begivenhed, der for os astronomer er ekstra spændende, men som også samler sig interesse hos helt almindelige ikke-astronomi interesserede mennesker.

Er vejret til det, er der nemlig mulighed for at opleve usædvanligt mange stjerneskud netop omkring midten af august. Fænomenet kaldes Laurentii tårer, fordi det også falder sammen med Sct. Laurentii dag den 10. august.

Stjerneskuddene stammer fra en meteorsværm af støv fra kometen 109P/Swift-Tuttle. På netop dette tidspunkt af året krydser Jorden denne komets bane og de mange stjerneskud viser sig for os.
I år har vi i vores amatør astronomiforening besluttet, at drage ud og opleve dette skønne fænomen. Vi mødes ved klubben over middag og kører østpå til Djursland. Her har vi bestilt kaffe med kage og en lækker middag, mens vi venter på, at mørket sænker sig.

Derefter kører vi ud i mørket, hvor ingen elektrisk lys generer for fænomenet og opsætter vores udstyr, så vi kan få det hele med.
Jeg har naturligvis tidligere været ude og kigge denne aften, men at dele det med andre entusiaster, det glæder jeg mig rigtig meget til. At vi så også skal spise og hygge os sammen inden er jo kun et ekstra plus.

Det er skønt at dele disse fantastiske oplevelser med ligesindede, der ikke griner bag ens ryg, når man begejstres, men i stedet har det på nøjagtig samme måde.
Jeg nyder at være en del af denne forening, hvor vi kan dele store og små oplevelser inden for vores fælles interesseområde.

Comments are closed.