At cykle er at leve

Havde H. C. Andersen levet i dag et jeg sikker på, at han ville have udtalt sådan! Jeg er begyndt at cykle frem og tilbage til mit arbejde. Det er super skønt og giver både god samvittighed i forhold til min krop og min form, men det giver mig også en masse overskud til glæde både for mig selv og mine omgivelser.

Jeg kan mærke, hvordan jeg bare bobler af energi de dage, jeg har været ude og cykle, så jeg forsøger også at få en tur passet ind i mine weekender, når tiden tillader det.

Drengene i fritidsklubben lagde jo hurtigt mærke til, at jeg kom trampende om eftermiddagen (og måske også sommetider pustende). Drenge i den alder har oceaner af energi i kroppen, men i dagens Danmark er de ikke alle lige gode til at få den brugt.

I skolen skal de sidde meget ned og når de kommer hjem trækker computeren, iPaden osv. i dem og det giver ikke meget bevægelse.

Som et forsøg besluttede vi derfor på et personalemøde, at vi ville udbyde en fast ugentlig cykeltur i vores program. Vi har nu været i gang i en måned og hold da op for en succes! Det er meget overvældende så mange, der faktisk gerne vil med ud og suse. Vi har lavet to hold – ét med meget sus og ét med knap så meget sus, så de ikke skal vente alt for længe på hinanden.

Derudover er de begyndt at kigge nærmere på deres cykler og flere kommer og spørger om gode råd til, hvordan man vedligeholder dem, så det bliver nok næste projekt – et ”pimpe” og vedligeholde sin cykel-kursus.

Comments are closed.